Wandel- en fietsroutes

Wandelroutes

Wandelen in de Wehlse Broeklanden

Lekker er op uit
Er zijn meerdere manieren om de Wehlse Broeklanden te ontdekken. Wandelend is er één van. Voor de liefhebbers zijn er inmiddels enkele wandelpaden aangelegd en het plan is om de komende tijd het aantal wandelpaden flink uit te breiden.

Wandelroutes
U kunt nu al vanuit De Huet, Wehl en Dichteren via een heerlijke route naar de Mussenhorst middenin de Wehlse Broeklanden lopen. Tijdens de wandelroutes ervaart u het zo kenmerkende afwisselende landschap van de Wehlse Broeklanden. De wandelroutes zijn op een kaart in groene, blauwe en rode kleur aangegeven en in het veld met paaltjes gemarkeerd. Houd u er wel rekening mee dat de paden onverhard en soms smal zijn. Ze voeren langs akkerranden en sloten. Ook kunnen sommige delen van het gebied drassig zijn. Draag daarom stevig schoeisel.

Startpunt Kinderboerderij Kokiezier De Huet Doetinchem
Vanaf de Kinderboerderij Kokiezier aan de Belderstraat 30, 7006SH Doetinchem start de ‘Rode Route’ van ± 6 kilometer. Volg de rode pijlen en wandel via Kapperslag richting Barlham en vervolgens door de uiterwaarden van de Oude IJssel. Meidoornhagen vol met zoemende insecten en kwetterende vogels begeleiden de wandeling. Vanaf de dijk heeft u prachtige vergezichten over de rivier.

Ook sluit deze route aan op de blauwe en de groene route beiden 7,5 kilometer lang.

Onze kiosk is elke dag (Behalve Nieuwjaarsdag) geopend. In de periode 1 mrt. – 1 okt. van 10:00 – 17:00 uur en in de periode 1 okt. – 1 mrt. van 10:00 – 16:00 uur. U kunt uw bestelde versnaperingen aan het vertrek of bij terugkomst op ons ruime terras nuttigen, of kom even binnen kijken. Doen, lekker gezellig.

Regels
Er zijn enkele regels in de Wehlse Broeklanden om de natuur in stand te houden, de rust van de dieren niet te verstoren en de bewoners van dit gebied hun privacy te gunnen.

  • Honden aan de lijn. De wandelpaden lopen deels over particulier terrein en langs weilanden. Hondenuitwerpselen zijn zeer schadelijk voor koeien en de bewoners houden hun erf graag schoon.
  • Blijf op de paden.
  • Vissen is niet toegestaan.
  • Houd het gebied netjes. Laat geen afval achter.
  • Het betreden van de Wehlse Broeklanden is op eigen risico.

Onze Kiosk

De kiosk met het terras zijn net zo als de Kinderboerderij elke dag (Behalve Nieuwjaarsdag) geopend. In de periode 1 mrt. – 1 okt. van 10:00 – 17:00 uur en in de periode 1 okt. – 1 mrt. van 10:00 – 16:00 uur. U kunt de bij ons bestelde versnaperingen aan het vertrek of bij terugkomst van uw wandeling of fietsroute op ons ruime terras nuttigen. Je kunt ook even bij ons binnen of buiten rond kijken. Doen, lekker gezellig.

Fietsroutes

Fietsen omgeving Doetinchem-Wehl

De afgelopen jaren zijn overal langs de fietspaden bordjes verschenen die onderdeel zijn van een landelijk dekkend fietsroute netwerk: het fietsknooppunten netwerk. Op kruispunten van (fiets)paden zijn deze knooppunten geplaatst en onderling verbonden via routepaden. De nadruk ligt op het recreatieve aspect met routes die in aantrekkelijke omgevingen zijn uitgezet. Zo is het fietsknooppunten netwerk een logische aanvulling geworden op de al langer bestaande LF-routes.

Elk knooppunt heeft een nummer en regelmatig is er een overzichtsbord geplaatst. Langs de routepaden staan verwijsbordjes naar het volgende knooppunt. Op basis van deze knooppunten kun je dan eenvoudig een fietsroute maken naar je eigen wensen. Lengte en richting bepaal je zelf.

Voor het kiezen van een fietsroute kunt u de handige app downloaden voor uw gewenste mobiel via de website www.fietsknoop.nl. Zoals u hiernaast op het kaartje ziet zijn er de omgeving van Doetinchem en Wehl diverse startende fietsroutes. Ook vlak in de buurt van Kokiezier in de wijk De Huet start een fietsroute. We wensen jullie heel veel plezier met het fietsen in de zo mooie Achterhoek.