VakantieOpvang (VO)

Regelen/reserveren opvang knaagdieren

Reserveren vakantieopvang voor knaagdieren en konijnen (opvang is het hele jaar door mogelijk)

Ongestoord op vakantie gaan betekent dat er ook een goede opvang voor je huisdieren geregeld moet zijn. De dieren alleen thuis laten is natuurlijk geen optie. Kinderboerderij ‘Kokiezier’ biedt het hele jaar door opvang voor konijnen en knaagdieren*.

(* Met uitzondering van ratten en muizen. Deze dieren zijn erg gevoelig voor tocht en stof en wij kunnen helaas daar geen geschikte ruimte voor aanbieden)

1.   De kosten voor de opvang zijn € 1,50 per dag of € 9,00 per week per op te vangen dier (prijspeil 2023**).
2.   Er zijn voldoende hokken aanwezig.
3.   I.v.m. onze hygiëne-protocollen is het niet mogelijk dat wij de dieren uit het hok halen om rond te laten lopen.

(**De prijzen kunnen in 2024 verhoogd worden, dit laten we z.s.m. weten)

Je huisdier(en) worden dagelijks met veel liefde verzorgd door ons vaste Team Vakantieopvang. Ze krijgen iedere dag vers water, voer en 2x per dag hooi. Indien je dier (ook) groenten gewend is bieden wij dat ook dagelijks aan.

Regels vakantieopvang

  • Het brengen en ophalen van uw dieren voor de vakantieopvang kan in principe iedere dag tijdens onze openingsuren (zie Homepagina), na reservering en onze reactie/goedkeuring op uw reserveringsverzoek.
  • Konijnen moeten  minimaal 1 maand voor aanvang van de opvang ingeënt zijn.***
  • Je hoeft  geen hooi en bodembedekking mee te nemen. Dit zit inbegrepen bij de opvang.
  • Indien je dier speciale verzorging nodigt heeft, meldt dit dan bij de reservering in een bericht.
  • Mocht het verblijf langer of korter duren of wil je de reservering annuleren? Graag via de mail melden:  info@kokiezier.nl. Bij niet tijdig melden zullen wij de volledige kosten voor de opvang in rekening brengen.
  • I.v.m. de opvangruimte verzoeken we je minimaal 1 week van te voren te reserveren.
  • Betalen is achterafPINNEN is niet mogelijk!


Extra uitleg inenting konijnen***

Alle konijnen die op de kinderboerderij komen moeten verplicht zijn ingeënt tegen Myxomatose, RHD type 1 en RHD type 2. Dit zijn zeer besmettelijke en dodelijke konijnenziekten. Daarom kunnen wij alleen konijnen opvangen met een geldig inentingsbewijs. Konijnen moeten jaarlijks ingeënt worden. De inwerkingstijd van deze entingen is ongeveer 3 a 4 weken, daarna zijn ze pas beschermd.

Waar kun je onder andere je konijn(en) laten enten:
Dierenartsen Praktijk Doetinchem – Zeddam: op afspraak (tel. 0314-324631), of een dierenartsenpraktijk in uw eigen dorp/stad/regio.

RESERVERINGSFORMULIER VAKANTIEOPVANG
Na ontvangst van de reservering ontvang je van ons een bevestiging
Let op: aanvragen die in het weekend worden gedaan, worden pas na maandag behandeld/beantwoord. Kijk ook even of de bevestiging toevallig niet in de SPAM/ongewenste mail terecht is gekomen!