Onze Vrijwilligers

Alice en Melissa

Vrijwilligers zijn voor ons erg belangrijk omdat zij ervoor zorgen dat de kinderboerderij iedere dag geopend kan zijn. Iedere medewerker die bij Kokiezier betrokken is, doet dit op vrijwillige basis. Er zijn vrijwilligers van alle leeftijden en ieder vindt hier zijn eigen uitdaging.

Als vrijwilligers bestaan je kerntaken uit het het verzorgen van de dieren, tuinieren, algemene onderhoudswerkzaamheden,activiteiten begeleiden en consumptie verkoop vanuit de kiosk. Veelal ben je allround bij de boerderij betrokken, maar we kunnen ook afspraken maken over de kerntaken die bij jou passen. Dagen en uren spreken we onderling af en we bieden iedere medewerker een vrijwilligerscontract. (vanaf 16 jaar)

Vrijwilligers bij Kokiezier. Wie zijn dit eigenlijk?

Onze vrijwilligers zijn mensen met een hart van goud, een hart voor dieren. De een hobbelt tussen twee banen in en is er tijdelijk.  Een ander doet vrijwilligerswerk naast zijn/haar betaalde baan. Iemand anders doet het naast school. Weer een ander heeft een rugzakje waardoor hij/zij op de reguliere arbeidsmarkt tegen een muur loopt.

Wat is nu een rugzakje? Dat is een zak vol met kwaliteiten die niemand wil zien. In een hoekje verstopt zit een beperking, misschien meerdere die iedereen benadrukt.

De een heeft moeite met het overzicht van taken, een ander met druktes, weer een ander met veranderingen. 

Door deze beperking kunnen zij moeilijk een betaalde baan vinden. Of het is een baan waar weinig voldoening uit te halen is.

Bij Kokiezier verwachten we ook hun inzet, inzicht en het leveren van goed werk. Maar bij Kokiezier is het  zoveel mogelijk overzichtelijk gemaakt. Bij Kokiezier mag je eens een dagje minder goed presteren. Maar ook al heeft er iemand een slechte dag, deze persoon is wel aanwezig en doet de taak die elke dag het belangrijkst is, namelijk de zorg voor de dieren. Juist omdat er bij Kokiezier begrip voor is, is het een goede afleiding.

Moet je een rugzakje hebben om bij Kokiezier te werken? Nee hoor, helemaal niet. Er werken ook mensen die dat niet hebben en de anderen opvangen en zo nodig aanvullen op dagen waarop zij minder goed in hun vel zitten.

Daarom hebben wij een sterk team.

Respect voor onze vrijwilligers. Sommigen zijn er vele dagen in de week, een ander maar een paar uurtjes. Iedere vrijwilliger doet de taken, al dan niet versterkt door een collega.

Wij zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Omdat er mensen zijn die toch een betaalde baan krijgen, omdat er mensen zijn die andere verplichtingen krijgen of juist omdat er mensen zijn die erachter komen dat ze toch niet op hun plek zijn bij Kokiezier. 

Vrijwilliger worden?

Dat kan! Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe en enthousiaste vrijwilligers (vanaf 16 jaar). Ben je geïnteresseerd in een vrijwilligersfunctie? Bel ons gerust of kom langs voor een rondleiding en gesprek. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden! Ben je geïnteresseerd maar hebben we momenteel geen vacatures, ook dan adviseren we je de telefoon te pakken, nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Als je vrijwilliger bent vertrouwen we erop dat je op de afgesproken dagen en tijden altijd aanwezig bent. Indien een vrijwilliger verhinderd is verwachten we tijdig een afmelding zodat we indien nodig vervanging kunnen regelen.

Klik hier voor de actuele vacatures.