Goed nieuws.
De kerstbomenactie mag gewoon doorgaan!
Kerstbomen mogen gebracht worden bij Kinderboerderij Kokiezier, wij ontvangen hiervoor een kleine vergoeding, wat geheel ten goede komt aan de kinderboerderij.

Kerstbomen zonder versiering en het liefst zonder pot mogen gebracht worden.. Met of zonder kluit, maakt niet uit, maar wel graag de bak eraf, scheelt onze vrijwilligers een hoop werk.
Neerleggen mag aan de rechterkant, naast de kledingcontainer. Wij leggen ze dan op de grote stapel die we dan direct tellen.

Rondom Kokiezier kan weer worden opgehaald, Dan graag een email met het adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 0314-361350, dan geven wij aan of het wel of niet lukt.
Omdat het een beetje kortdag is, hebben we helaas nog niet al het vervoer van Dichteren, Wijnbergen en Wehl kunnen regelen, mochten er mensen zijn die dit voor ons kunnen ophalen, dan horen we het graag.
Allemaal alvast bedankt voor jullie medewerking 😊

Brengen kan tot 10 januari 2022. In die week worden de bomen bij ons opgehaald.
 
kerstbomen
Iemand jarig?
Iemand ziek?
Iemand verhuisd?
Iemand een hart onder de riem steken?
Stuur dan een kaartje.
Wij verkopen sets van 4 kaarten voor €2,00
Het volledige bedrag komt ten goede aan de kinderboerderij.
Bestellen kan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
anzichkaart

Naast leuke ansichkaarten hebben wij ook kerstkaarten.
Wij hebben setjes van 5 mooie kerstkaarten te koop.
5 kaarten voor €2,50. Het gehele bedrag komt ten goede aan de kinderboerderij.
Dus 2 vliegen in één klap, mooie kaarten en een mooie donatie.
Kan per set verstuurd worden of opgehaald worden bij de kinderboerderij. Bij verzending komen er uiteraard verzendkosten bij.
kerstkaart
 
 
Hoi, wij zijn Vlekkie en Pippi.
pippi en vlekkie
Wij zijn broertje en zusje, geboren op 3 mei 2021.
Sinds 25 augustus lopen wij rond op de kinderboerderij.
We zijn erg nieuwschierig en gaan graag op onderzoek uit. Binnen hebben wij een heerlijk warm mandje en staan er altijd lekkere brokjes voor ons klaar. We vinden het soms wel fijn om geaaid te worden, maar we moeten nog wel wennen aan al die vele kinderen om ons heen. Dus als we niet willen, rennen we weg, wil je dan niet achter ons aan rennen? 
Tot snel!
Wij doen dit jaar ook weer mee met Raboclubsupport!
 
rabo
 
Ben je lid van de Rabobank, dan kun je van 4 t/m 25 oktober 2021 stemmen op kinderboerderij Kokiezier.
Met de opbrengst van deze actie gaan we het "oude" varkenshok omtoveren tot een prachtige gereedschapsruimte. Zodat ons gereedschap stofvrij opgeslagen kan worden.
Bekijk hoe je op ons kunt stemmen op www.rabobank.nl/clubsupport
Alvast bedankt voor jullie steun.
 
Geen lid van de Rabobank, maar wil je ons toch helpen? Dan mag natuurlijk ook altijd. Tijdens openingstijden hangt ons donatiebord buiten, overmaken mag uiteraard ook. 😊

Wij zijn weer geopend!
Maar er gelden wel een aantal regels:

- Doe de onderstaande gezondheidscheck
2021 05 19

- Verplichte registratie (dit kan bij de kiosk)

- Houdt 1,5 meter afstand van andere bezoekers en vrijwilligers.

- Binnenruimtes zijn gesloten (wc is geopend)

- Maximaal 2 volwassenen (onder de 12) per 'groep'

 

Wij hopen jullie snel weer te zien!

 

Wij zijn helaas nog gesloten voor bezoekers. Wel is het mogelijk om dingen af te halen, zoals verse eieren, koffie to go en andere lekkernijen die jullie van ons gewend zijn.


Om de bezoekers toch nog een beetje mee te nemen op de kinderboerderij hebben wij een virtuele rondleiding gemaakt. Zodat iedereen toch nog een glimp van de diertjes mee kan krijgen. Wij en de dieren hopen jullie snel weer te mogen ontvangen!

132663945 3401610769967199 2223640085786217156 n

Bekijk hier de video: Kinderboerderij Kokiezier rondleiding

KERSTSTUKJES MAKEN
23 DECEMBER 13 - 15 UUR

78749606 2463604113767874 5140088388791042048 o

Wil jij ook tijdens de kerst een mooi kerststukje op tafel hebben staan? Deze mag je zelf komen maken bij ons op maandag 23 december tussen 13:00 en 15:00 uur. 
Wij zorgen voor een bakje, oase, groen en een kaars. Wil je meer kerstversierselen erin, dan mag je deze natuurlijk zelf meenemen. 

Opgeven is wenselijk in verband met de hoeveelheid matriaal. Opgeven kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via een privebericht op onze facebookpagina, of bij de kiosk. 

De kosten hiervoor zijn €3,50 per kind, dit is inclusief matriaal en een beker ranja.
Wees er snel bij, want het maximum aantal kinderen is 8. Hallo allemaal,

Bij onze kinderboerderij Kokiezier doen wij alles op vrijwillige basis en moeten wij het echt hebben van de giften en donaties. 

Maar helaas hebben wij dit jaar flink wat onvoorziene dierenarts kosten gehad. Drie van de geiten hebben helaas een keizersnede moeten ondergaan. Met ons kleine budget is dit een flinke aanslag op het totale budget. Het kost namelijk per geit ongeveer €270,- dus dit loopt flink op. Vandaar dat wij een doneeractie zijn gestart.

Via deze site vragen wij daarom om donaties om deze kosten te kunnen betalen en eventuele andere extra onvoorziene dierenartskosten. Met dieren weet je tenslotte nooit wanneer het nodig is, dus een extra spaarpotje zou fijn zijn!

Onder het motto alle beetjes helpen!
Bedankt namens de dieren én vrijwilligers.

Heerlijk.
Extra warmte, droge kleding bij regenachtig weer, zelfs regenpakken en werkjassen.
We lopen er warm en droog bij dankzij Wessam Kleding.

Bedankt voor de donatie in de vorm van kleding.

76971316 2423438414451111 5819728154058555392 o

 

In wei 2 lopen nu drie geiten met de bok. In het pad tussen wei 3 en 4 lopen twee Ouessants schapen met de ram. Twee grote ooien zijn aan het logeren bij de ram. Zij lopen tijdelijk in een wei buiten Kokiezier.

De draagtijd van schapen en geiten is ongeveer 145 dagen, dat zijn 5 maanden min 5 dagen. Dit betekent dat begin april de eerste jonkies geboren kunnen worden. Dit gebeurt alleen als de dekking direct zal lukken. Anders proberen we het later opnieuw. 

De weides met de mannen erin zijn afgesloten voor bezoekers. Bokken en rammen kunnen namelijk tijdens de bronstijd ongewenst gedrag vertonen. Daarom is het verboden om in de weides te komen. De weide met de andere geiten is gewoon open en mag je bij in.

74583230 2394153457379607 7123260770028093440 n 74485931 2394153094046310 7029889946244612096 n

Hoi, ik ben Stoffer.

De kinderboerderij(ex)kater.

De laatste tijd komen er bij de vrijwilligers veel vragen over mij, mensen vinden mij zielig.

Maar dat ben ik absoluut niet. Ik voel me heerlijk. Ik mis mijn maatje Blik, die overleden is, daardoor kom ik nu vaker naar de bezoekers toe voor wat aandacht. Dit deed ik eerder nooit, vond ik niet zo gezellig.

Ik ben bijna 15 jaar oud, ben een keer aangereden, daardoor loop ik wat moeilijk, ik krijg te eten voor een weeshuis en toch ben ik mager, ik word elk kwartaal netjes ontwormd (al wil ik dat liever niet, maar als ze met een stukje worst komen, ga ik overstag).

Ik word ouder, ouderdom komt ook bij katten met gebreken, ik weet soms niet meer goed wat ik doe. Sorry als ik midden op het plein poep.... Mijn "werknemers" ruimen dat wel op, attendeer ze er wel even op, wordt niet altijd meteen ontdekt.

Ik mag mijn oude dag gelukkig gewoon bij de kinderboerderij slijten. Ik heb een relaxstoel, een mandje, vele verstopplekjes en genoeg te eten.

Kopje van Stoffer

stoffer