Bij ons zijn veel verschillende dieren te bewonderen en te knuffelen. De dieren verblijven zowel in de weides, de volières als in de stal binnen. Ook scharrelen er parelhoenders en duiven op het terrein. Zij eten graag het geknoeide voer op. Wij streven naar een gevarieerd en kindvriendelijk dierenbestand, maar schenken ook aandacht aan diverse rassen die je niet zo snel op een kinderboerderij verwacht.

Blitz en Kwekkie

 

Dieren voeren

Om de gezondheid van onze dieren te kunnen blijven waarborgen is het VERBODEN om eigen, goedbedoelde, lekkernijen zoals oud brood of groenafval, aan de dieren te voeren. Van één sneetje brood wordt een dier misschien niet ziek, maar wel als alle bezoekers dit doen.

De dieren mogen wel gevoerd worden met het voer dat in onze kiosk te koop is. We stellen het zeer op prijs als je hier gebruik van maakt, want zo kunnen wij de gezondheid van onze dieren blijven waarborgen en voorkomen we dat ze ziek worden. De opbrengst van de verkoop van dit voer komt volledig ten goede aan de kinderboerderij.

 

Ons dierenbestand

Weides

We hebben een aantal grote dierenweides, waaronder een kindvriendelijke geitenweide, hierin lopen diverse geiten en schapenrassen en enkele kippen. De dieren mogen door kinderen gevoederd worden met voer dat wij verkopen vanuit onze kiosk. In deze weide zijn alle dieren kindvriendelijk waardoor het een grote knuffelweide is voor kind en dier.

We hebben naast de geitenweide ook drie aparte eendenweides met ieder een eigen vijver.  Hierin huisvesten we diverse eendenrassen zoals bergeenden, de manengans, carolina eenden en nog een aantal andere bijzondere en leuke eenden.

In de grote weide lopen de pony’s Willie, Helga en Kiki samen met Myrna de ezel!

 76176637 552536398840957 6479551627417092096 n

 

Volières

In de kippenvolières vind je diverse kippenrassen die zowel voor ‘mooi’ als ‘educatief’ door kunnen gaan. Momenteel wonen in deze rennen barnevelders, lakenvelders, zijdehoentjes, Hollandse krielen en Wyandotte krielen.

Sinds enige tijd hebben we ook een aparte vogelvolière ‘het theehuisje’. Deze is ingericht met 2 aparte volières bestaand uit een binnen en buiten verblijf. Hier huisvesten we diverse vogelsoorten. Als je bij ons op het terrein komt moet je hier zeker een kijkje nemen want de vogeltjes kwetteren er altijd vrolijk op los!

Konijnenbult

We hebben op de kinderboerderij een grote konijnenbult, hier wonen een heleboel konijnen die iedere dag weer met veel plezier rondhuppelen en tunnels graven in hun eigen grote speeltuin. Als je wat gras voor ze plukt zul je al snel merken dat ze graag uit je hand eten. De konijnenbult is altijd op slot, een enkele keer mogen er een paar kinderen mee op de bult om ze te voeren. Dit zijn uitzonderingen op de regel en altijd onder begeleiding van een medewerker.

Naast de konijnen op de konijnenbult hebben we ook nog een aparte knuffelhoek in de stal waar konijnen en cavia’s vrij rondlopen, hier mogen kinderen altijd bij in om ze eens lekker te verwennen met een knuffel of een aai over de bol!

74217342 1386007574891668 4410827569272717312 n

Stal

Dit zijn nog lang niet alle dieren. In ons binnenverblijf vind je verschillende soorten knaagdieren waaronder konijnen en cavia's. Vaak is onze kat Stoffer er ook te vinden in zijn eigen stoeltje.

Op de kinderboerderij is er met enige regelmaat ‘baby geluk’ te bewonderen bij onze dieren. Wij eten dan ook met regelmaat weer opnieuw een beschuitje met muisjes ter ere van de nieuw geboren bewoners!